Saturday, October 24, 2009

be ok

i just wanna be ok, be ok, be ok
i just wanna be ok today


i just wanna feel the day, feel the day, feel the day

i just wanna feel the day today

ni adalah terbitan lirik lagu ingrid michealson 'be ok' yang menerangkan perasaan aku sekarang.
dan mungkin juge budak2 archy yang laen.

ye, kami dalam keadaan yang sangat tertekan sekarang.
walopon submission da lepas(snin aitu), tapi stelah bod2 kami dipulangkan, terdapat pule kerja2 touch up, buat model, buat schematic diagram dan juge workbook.
selain drpd itu, dalam sminggu ni, ade 4 presentation yang perlu kami bentangkan.
dem.
1- studio presentation (27th)
2- ess presentation (29th)
3- bcm presenation (30th)
4- leadership presentation (31th)

mreka ingt kami ni ape?!
robot?! superman?! wonderwoman?!
like hello!
tolong la sedar siket bahawa kami perlukan rehat juge ok!
jangan la bagi keje btalu2 camni.
Tuhan marah kalo kite abuse bdn kite camni.
aku tau aku x bape alim tp stakat ni aku mmg tau Tuhan kate kite perlu kan rehat yang secukup nye.

mmg la lect da anjak kan ape sume tu tp pikir la sket, nak bagi keje presentation ke ape, tolong la jangan banyak sangat karenah.
mintak macam2.
pastu bile x siap mule la marah sane sini.
kami sedar batch kami dibenci.
lect2 x perlu risau pasal tu.

kadang2 aku tepiki, lect buat kite mcm ni knape?!
sbb time dorg blaja dulu dorg pown kena terok camni ke?!
btol kah?!
aduhh.
mmg sempit la pemikiran kalo begitu.

ye, mungkin korang akan cakap, 'da tau archy susah nape amek?!'
dun wori, aku pown slalu tny diri aku soklan tu.
1- paren aku mmg teringin nak aku jadi akitek
2- aku xde hale tuju dlm hidop n akitek la kos yang paling dkat dgn gred spm aku slaen civil

haih, ttibe jadik post emo plak.
padahal nak cite pasal bende len.
haha.

ok, ini cite sbenar.


setelah mendapat kebebasan, kami telah berjoli di times square slase lpas.
mmg x plan langsong.
bo mai lisott paan da plan la tapi.
dorg nak p tengok cte seram ape ntah.
tp ttbe aku tdengar bo kate die nak tengok papadom.
ape lagi, aku join r!

memula aku telah ditipu oleh cik farah nasiha pasal cite papadom tuh.
ade ke patot die tanye camni,
'bella, ko nak g tgk papadom x? ko mesti suke kan cite2 tamil camni.'
aku pown sperti biase tertipu la kan.
haih.

setelah sampai kat times, tros begegas ke tiket kaunter nak bli tiket sambil2 window shopping sket2.
da bli tiket pe sume tu, ktorg pown bjalan la konon nak g makan aiskirim gelato kesukaan bo dan paan.
tengok jam, 'ok, kol 4.30 kan cite tuh? skang baru 3.30'
rupe2 nyer mase tu da mmg da pukol 4.30
seb bek mai tenung lame2 sket jam die tuh.
huhu.

sesudah papadom, kami g makan kenny rogers!
huu, lame mngidam!
puas laa jugak.
pastu tejumpa laa kapel yang kami knal ni.
hohoho. kantoi. ^^

lantas selepas makan, bo ngan paan ape lagi kan.
pergi ke 'syurga' mereka la.
times tingkat 5 tu.
huih, x pna aku tgk dorg camtu.
kaki cpat je mlangkah.
mate fix kat sume kedai yang ade.
1 kedai pown x ble miss.
power r skill shopping dorg ni!
huhu.

TP!
yang paling best skali!
aku ngan yaa da bli tiket tok mnonton Micheal Jackson This Is It!!!
31 aribulan nnt!! ^o^
tp, presentation leadership ari yang same.
hopefully sempat!!
amin.

maap la kali ni aku bcrite dgn pnoh 'smangat' n korang kompem xkn bosan membace.
ni skadar nak update je.
hohoho.
i'm out~

4 comments:

bobo ramli said...

jangan nak kagum sangat
tu baru tahap biase bella
huhu

kalau kau nak aku jadi cikgu ku pun boleh.hehe

bella said...

haha, tok seh la mum jadik cekgu.. :p

zahirah said...

ni aku nk habaq sket...yg pasal time 3.30 ke 4.30 tu snanye cmni la...jam aku yg rosak..jarum die stop kt 3.30...bile mai sume tgk jam dorg kol 4.30..tgk handset pon 4.30..haha. conclusionnye jam aku yg memalukan aku.haha

ayuniiiii said...

damnnn.. aku tak tengok lagi this is it!!!!!!!