Friday, November 13, 2009

saya tension sangat.

ok, di sini terdapat beberape perkara yang membuat aku tension.

1. bile orang x percaya aku xde boyfriend. ok, aku nak buat statement hangat di sini.
"aku xde boyfriend"
aku bukan nak marah ke pe tp kekadang tkilan laa bile org ckp aku tlalu memilih, nape aku xde boyfriend walhal aku ni baek, yada yada yada. jangan salah paham, aku bukan kutuk or marah or ape2 ni tau. just cam pnat jawab. huhu. ye, aku memilih tp nak buat camne. itu mmg lumrah. dan aku ni xla sebaek yang korg sangke. aku kutuk org jugak. aku gosip gak. aku buat jahat gak. hmm, tggu la satu ari nnt ade lelaki yg bukan taste aku akan bukak mate aku sket. cume skang ni sume laki cam h*r*m. hohoho.

2. bile aku plan something, mesti x menjadik. i mean, at least kalo korang jawab everytime aku tanye tu aku bole consider lagi. xde la sepanas ni ati aku. aku da la cube nak mnyayangi sume org. itam sangat da ati aku ni. tolong la bile aku tanye tu, jangan buat bodoh then g cakap2 ngan membe ko plak. tolong la jangan tinggal kan aku hangging tanpe jwpn then LAST MINUTE baru nak bitau. serious aku BENCI. xkn la x paham2 lagi aku ni camne. oh, sebab aku baek ngan korang, bole korang pijak kepala aku camni?! tp bile aku tkasar bahasa siket laa ape tros label aku jahat. aku jadik camni sebab korang jugak okay! aku xnak jadik hipokrit yang senyum je stiap kali korang saket kan ati aku. think of other people jugak la. bukan korg je manusia yang penting atas bumi ni. xbole ke korang tolong menjadi kan plan aku skali skale?! bukan susah pon. datang je la. bukan aku suruh korang blanje pown. bukan aku suruh korg tlg organize. it's just a matter of answering 'yes' or 'no'. it's not that hard kan?!

3. bile kacang lupe kan kulit. serious agak macam haram jadah r klo tibe2 ko da hot n femes ke pe, tros ko lupe kawan2 lame yg da stay by ko slame beberape taon ni dan tros replace ngan kawan baru yang ko baru kenal beberape bulan je. atau ko ade minat baru tros ko xnak lepak ngan org yg xde minat same kan. like hello! hobbies doesn't separate friendship la dol!! aku xnak la point kan kat sape2 tp kalo tmkn cili trase la pedas nyer.

4. aku x suke dgn diri sendiri. aku da banyak berubah atas beberape perkara. aku da x ayu. aku da mule obsess dgn diri sendiri. aku da mule mnunjukkan aurat2. aku da mule xtau malu. ye, faktor2 ini telah terjadi kepada diri ku. knape aku camni?! knape aku da mule xle control diri?! kawan2, jangan gusar. ni bukan masalah anda. ni masalah dgn diri sendiri kay. jangan korang lari dr aku plak. aku cume mengalami kematangan diri yang melampau. kawan2, aku bharap agar stiap kali bende2 di atas ni terjadik kat aku, sile tegor. jangan biarkan aku lalai. aku nak brubah. sile tolong kay. time kasih. :)

8 comments:

moon said...

lek bell =)

zahirah said...

chill yo! takot aku bace blog kw...huhu

bobo ramli said...

chill
aku ada.hehe
ok xde kaitan

Nabilah said...

haha, maap..
emosi slalu x terkawal.. -_-;;

hajar DK said...

saba nabilah.. budak2 laki memang camtu..
tidakkah engkau ingat ape yg berlaku mase kite punye planning pegi pangkor dulu tu? Akhirnya kan berjaya jugak percutian kite.. huhu...
and farewell makan2 bro azlan tu pun menjadi gak kan.. haahaha...

bella said...

haha, mmg laa..
seb baek bjaye, kalo x lagi byk la post emo2 agak nyer.. :p

hajar DK said...

seb baik time planning pangkor dulu kite sume xde blog lagi.. ngahahaha....

ayuniiiii said...

yeah aku agree. hobbies don't separate frenship la dol!! chill bella :D tak salah ko marah kdg2