Thursday, November 19, 2009

iqbal

selamat pagi sume!
ye, arini aku bangon awal!
lepas suboh x tdo kot!
*bangge jap dgn diri*

kali ni post ni dedicate kat adik aku yg last skali yg bname iqbal a.k.a ibai.
arini result upsr die kua.
sbb tu la aku bangon awal.
kalo x, hampeh.
huhuhuhu.
anyway, mak kat sabah and bina je ade kat uma.
that means uma bsepah gile kot!
adek pompuan aku yang sorg ni bukan nyer gheti nak tlg kemas uma.
kaen btimbon! saje tggu aku balek uma and aku yg kena lipatkan.
haih, tension.
jap g ni kena la vacuum dulu sbelom kua g skola ibai.
kalo x mak balek mesti marah gile.
T_T

so, pas suboh td tros la aku g lipat kaen kan.
*ehem, rajin r konon*
sambil2 lipat tu tringat la satu cite mak pnah cte mase balek uma sbelom exam ess tuh.

mase tu, aku tengah la lipat 1 boxer ni.
aku tkjot dgn saiz die.
nak kate afiq nyer, die xde kat uma.
nak kate abah nyer, kecik sgt. tp mungkin abah da kurus sket kot.
so, aku boh la kat pile baju abah.
pastu mak dtg tlg lipat kaen skali.
borak2 sket, pastu mak pon amek 1 boxer lagi tok dilipat.
ttbe mak bukak cite.

"tau x skang ibai da pakai boxer?! da la pegi shopping boxer dengan afiq."
"haaaaa???? mak bia btol?! sjak bile?! dulu spender pon xnk pakai! hahaha! da la shopping dengan afiq! pelik gile situasi!"

kekekekekekeke, aku gelak cam nenek kebayan kjap mase tuh.
mak pon join skali.
haha :D

bile aku piki2 balek.
ibai nak amek result upsr arini, bsar nye da adek aku sorang ni.
ibai da reti pakai boxer, bsar nyer da adek aku sorang ni.
pastu bile aku cakap bo kem salam kat die, nak tsipu2 malu plak.
macam die ade can je dengan bo.
hohoho.

rase nyer macam baru smalam aku tuka kan lampin die. ;D

4 comments:

hajar DK said...

"rase nyer macam baru smalam aku tuka kan lampin die."

macam mak la hg cakap macam tu... hahaha....

bobo ramli said...

alala comel nye ibai

cakap kat die

"dah besar skang?saya ada can tak ?hehehe"

anyway.die dapat berape bella??

bella said...

ajaa: hahaha, aku pon tuka pe lampin2 die.. :D bukan mak aku je yg buat.. huhuhu...

bobo: hahaha! amboi bo! XD um, ibai dpt 5a alhamdulillah.. :)

keretasorong said...

huhuhuhuhuhu

ceriter pasal boxer smpi lupe nk bg tau result adik ekk...


ish2ish...:P